Посадовців командування Медичних сил ЗСУ викрили на мільйонному хабарі

2020-08-20 13:43

Затримали організаторів під час передачі остаточної частини хабаря - 600 тисяч гривень.

Співробітники СБУ запідозрили кількох представників Командування Медичних сил ЗСУ в намаганні отримати хабар в розмірі 1 млн гривень під час закупівлі медичних масок.

Про це йдеться в повідомленні на сайті СБУ.

За версією слідства, організатором схеми виступив начальник управління Командування Медичних сил разом з офіцером медслужби однієї з бригад ЗСУ, посадовцем Державної інспекції енергетичного нагляду та посередником.

"Зловмисники вимагали від представника комерційної структури, яка займається продажем медичних масок, хабар у розмірі 1 мільйон гривень. За це учасники схеми обіцяли підприємцю забезпечити перемогу у відкритих торгах. При цьому розмір хабаря був обумовлений обсягом постачання - 1 гривня з кожної маски", - йдеться в повідомленні.

Кілька днів тому оперативники спецслужби задокументували отримання зловмисниками 400 тисяч гривень - першої частини хабаря. Затримали організаторів під час передачі остаточної частини хабаря - 600 тисяч гривень.

"Під час 13 обшуків за місцями проживання та служби зловмисників правоохоронці виявили кошти, передані їм напередодні", - йдеться в повідомленні.

Підозрюваним загрожує до десяти років ув'язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, Служба безпеки України задокументувала багатомільйонну корупційну схему в "Укрзалізниці", наразі в службових приміщеннях компанії й офісах комерційних структур в Києві та Вінниці проводиться ряд обшуків. За матеріалами LB.ua