Коломойський і Боголюбов хочуть відсудити у США 23 мільйони доларів

2021-02-09 21:35

Українські олігархи Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов подали позов проти США з вимогою відшкодувати їм 23 млн доларів за конфіскацію комерційної нерухомості в Кентуккі і Далласі.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Позов подали американська компанія Optima Ventures, зареєстрована в штаті Делавер, та одна її дочірніх фірм. Обидві ці компанії належать колишнім власникам "Приватбанку" Коломойському і Боголюбову.

Згідно з повідомленням у виданні Global Аrbitration Review, позов поданий до Міжнародного центру з врегулювання інвестиційних спорів (ICSID). Водночас на сайті ICSID інформація про цей позов поки що відсутня.

Як відомо, по суті справи, Мін'юст США 6 серпня подав два цивільних позови про конфіскацію майна в Окружний суд Південного округу Флориди, стверджуючи, що комерційна нерухомість в Луїсвіллі (Кентуккі) і Далласі (Техас) була придбана з використанням незаконно привласнених з "ПриватБанку" коштів і підлягає конфіскації на підставі про порушення федерального законодавства про відмивання грошей.

Ексвласників "ПриватБанку" Коломойського і Боголюбова (досьє Геннадія Боголюбова) звинувачують в тому, що вони відмивали злочинні доходи через банківські рахунки підставних компаній, перш за все у кіпрському відділенні "ПриватБанку".