В районі аеродрому Тирасполь за 13 кілометрів від західного кордону з Україною, помічене пересування колони бронетранспортерів

2021-04-09 23:33

В районі аеродрому Тирасполь, що розташований за 13 кілометрів від західного кордону з Україною, помічене пересування колони бронетранспортерів.

Про це повідомляє Nexta.

Офіційно в Придністров'ї перебуває близько 1700 російських військових. Однак реальна чисельність контингенту невідома. Це залишки 14-ї армії, яка перебувала там після розпаду СРСР.

Попри вкрай малу площу, населення та загальну економічну неспроможність, Придністров'я займає важливе стратегічне положення, розтягнувшись вузькою смугою в 10-15 км (до 30 км) уздовж молдавсько-українського кордону. Це робить Придністров'я ідеальним плацдармом для несподіваного наступу в тили української армії.

Нагадаємо, що з березня в соціальних мережах почали з'являтися численні відео з російською технікою, що начебто рухається до кордону з Україною. Про додаткове розгортання російських сил біля кордону повідомив і начальник Генерального штабу Збройних сил Руслан Хомчак під час звіту у Верховній Раді.