Зеленський призначив командувачів Повітряних сил і Десантно-штурмових військ

2021-08-09 22:50

Президент Володимир Зеленський призначив командувачів у Збройних силах. Про це повідомляє пресслужба ОП, опубліковано відповідні укази.

Зеленський представив нових командувачів під час поїздки на острів Зміїний.

Командувачем Повітряних сил призначено генерал-майора Миколу Олещука, звільнено генерал-полковника Сергія Дроздова.

До цього генерал-майор Олещук обіймав посаду начальника штабу – першого заступника командувача Повітряного командування "Схід".

За інформацією MilitaryAviation.in.UA, за період служби Олещук пройшов шлях від начальника розрахунку ЦВМ і цифрових обчислювачів відділення бойового управління радіотехнічної батареї зенітного ракетного дивізіону – до командира зенітної ракетної бригади, проходив службу на посаді заступника начальника штабу командування Повітряних сил.

Командувачем Десантно-штурмових військ призначено полковника Максима Миргородського.

За словами Зеленського, полковник Миргородський був командиром 95-ї окремої десантно-штурмової бригади. Він – перший учасник війни на сході України, який став повним лицарем ордена Богдана Хмельницького.

Президент погодив і міністр оборони призначив ще декількох воєначальників. 

Командувачем оперативного командування "Південь" став генерал-майор Андрій Ковальчук.

Зеленський зазначив, що генерал-майор Ковальчук має звання Героя України. Під час активних боїв на Донбасі він командував 80-ю аеромобільною бригадою. Учасник оборони Луганського аеропорту. Двічі поранений. Нагороджений двома орденами Богдана Хмельницького.

Командувачем оперативного командування "Схід" призначено генерал-майора Олега Мікаца.

Генерал-майор Мікац із вересня 2014 керував обороною Донецького аеропорту, вважається одним із ключових командирів у цих боях.

Командувачем оперативного командування "Захід" став полковник Сергій Літвінов.

Полковник Літвінов за особистий внесок у зміцнення обороноздатності України, мужність і самовідданість, виявлені під час бойових дій, високий професіоналізм та зразкове виконання службових обов'язків нагороджений орденом "За мужність" III ступеня.

Заступником начальника Генерального штабу призначено полковника Володимира Коваля

"Це досвідчені офіцери, і, найголовніше, і це зараз є нашим підходом – усі вони мають бойовий досвід", – підкреслив президент.

За матеріалами ЛІГАБізнесІнформ. (Фото: пресслужба президента)