МВФ стурбований зниженням цін на газ в Україні - міністр фінансів

2021-01-14 16:42

Міжнародний валютний фонд занепокоєний планами українського уряду знизити ціни на газ для населення. Кабінет міністрів намагається донести фонду потребу такого кроку.

Про це в інтерв'ю "Радіо НВ" заявив міністр фінансів Сергій Марченко.

За його словами, в меморандумі з МВФ прописано зобов'язання України щодо ринкового формування тарифів на ринку природного газу.

"Про те, що таке рішення можливо, наші партнери знають. У них є відповідна реакція. Вони стурбовані, що ми в якійсь частині переглядаємо раніше взяті зобов'язання", - розповів міністр.

Він підкреслив, що на сьогодні головне питання полягає в тому, буде чи зниження тарифів постійним або тимчасовим рішенням. За словами міністра, цим активно займається в. о. міністра енергетики Юрій Вітренко.

"Вчора у нього, до речі, був дзвінок з МВФ. Я думаю, що сьогодні також будуть проведені відповідні консультації", - додав Марченко.

Міністр також зазначив, що Кабінет міністрів намагається пояснити МВФ, що високі тарифи на газ можуть мати негативні наслідки для економіки України в цілому і уряд зобов'язаний приймати рішення в "пожежному порядку".

У Кабміні планують "істотно знизити" тарифи на газ. Пізніше стало відомо, що впровадить держрегулювання ціни на газ на час карантину. За матеріалами Слово і Діло.