Слідство має чотири версії побиття Балуха - Сущенко

2020-09-15 09:13

Слідство у справі про побиття колишнього політв'язня Кремля Володимира Балуха розглядає чотири версії події. Зокрема, це нещасний випадок, хуліганство, помста та умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

Про це повідомив колишній політв'язень Кремля і журналіст Роман Сущенко в соцмережі. Він зазначив, що його запрошували до слідчого відділу поліції дати свідчення у справі про побиття Балуха. "Судячи зі змісту питань та їхньої кількості, слідчі досить серйозно ставляться до з'ясування обставин надзвичайної події. Розглядаються чотири основні версії. Нещасний випадок, хуліганство, помста й умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень Володимиру", - написав Сущенко.

Він зазначив, що зараз судово-медична експертиза не завершена, а саме від неї залежить успіх розслідування. Ускладнює з'ясування важливих фізичних даних відсутність медичної карти Балуха, яка залишилася в окупованому Росією Криму.

Тим часом поліція з'ясувала більшість обставин того вечора. Зокрема, знайшла свідків і провела необхідні слідчі дії. "Успіх подальшого розслідування повністю залежить від стану здоров'я Володимира Балуха. Правоохоронці чекають, коли він прийде до тями і зможе давати свідчення", - підсумував журналіст.

Побиття Балуха: що відомо

  • 8 вересня стало відомо, що вночі побили колишнього політв'язня Кремля Володимира Балуха.
  • Балуха знайшли вранці побитим у Гідропарку в Києві. Внаслідок нападу у нього важка травма голови.
  • Поліцейські встановили, що Балух напередодні в компанії з 10-15 осіб відпочивав в одному із закладів на території Гідропарку. Останній раз його бачили близько півночі. Пізніше поліція знайшла сумку з його речами. Досі стан Балуха залишається стабільно важким.

За матеріалами УНІАН.