В Росії колишнього українського футболіста звинуватили в шпигунстві

2020-07-06 18:02

В Росії заарештували колишнього українського футболіста Василя Василенка через шпигунство на користь України.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Наразі громадянин України знаходиться в одному із слідчих ізоляторів Москви.

"Співробітники ФСБ Росії за участю російських правоохоронних органів встановили причетність громадянина України Василенка Василя Івановича до скоєння злочину, передбаченого ст. 276 КК РФ ("Шпигунство"). Йому пред'явлено звинувачення", - зазначено в повідомленні.

Зазначено, що екс-футболіста заарештували в російській столиці ще в жовтні 2019 року за вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 226.1 КК РФ ("Незаконне переміщення через кордон сильнодіючих, отруйних, отруйних, вибухових, радіоактивних речовин або боєприпасів").

Цього року звинувачення перекваліфікували на шпигунство.

Про арешт стало відомо тільки зараз, оскільки Василенко не оскаржував ні одну з постанов про продовження арешту, як і сам факт утримання під вартою.

Крім того, в Міщанському суді Москви заявили, що 19 червня постановою районного суду термін арешту Василенко продовжили до 24 вересня.

Зокрема, деталі кримінальної справи щодо підслідного містять гриф "секретно". Згідно з санкцією статті про шпигунство, йому загрожує до 20 років позбавлення волі.

Василенко з 1992 по 2001 рік грав на позиції захисника в командах "Таврія" (Новотроїцьке), "Торпедо" (Мелітополь) та "Дружба" (Бердянськ). Він є громадянином України.

За матеріалами Прямий канал.