Справа Шеремета: суд залишив Антоненка під домашнім арештом

2021-07-27 18:14

Шевченківський районний суд міста Києва залишив без задоволення клопотання захисту обвинуваченого у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка про зміну йому запобіжного заходу.

Про це оголосила суддя Оксана Голуб, передає кореспондент Укрінформу.

"Суд ухвалив: клопотання захисника Кругового про зміну запобіжного заходу обвинуваченому Антоненку з домашнього арешту на особисте зобов'язання залишити без задоволення. Ухвала остаточна, оскарженню не підлягає", - зазначила суддя.

Повний текст ухвали буде проголошено 30 липня о 15:40.

До цього суд досліджував матеріали справи, раніше надані прокурором, зокрема - присутні прослухали низку аудіозаписів, серед яких - розмови Антоненка, а також - розмови Кузьменко, з різними особами. Також суд дослідив низку протоколів, зокрема, і щодо проведення НСРД, та інші матеріали справи.

Після цього суд розглянув клопотання щодо зміни запобіжного заходу Антоненку, поданого його захистом.

Прокурор зі свого боку попросив залишити це клопотання без задоволення.

Наступне судове засідання у цій справі призначено на 11:00 2 серпня.

***

Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві у результаті вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання і оголошення підозр лікарю і волонтеру Юлії Кузьменко, медсестрі парашутно-десантного батальйону Яні Дугарь і ветерану АТО Андрію Антоненку.

У вересні 2020 року обвинувальний акт щодо них направили до суду.

4 січня було оприлюднено аудіозаписи, на яких нібито посадові особи КДБ Білорусі обговорюють усунення політичних опонентів, зокрема, Шеремета. Ексспівробітник білоруського спецназу Ігор Макар, який передав українській поліції аудіозаписи, 19 січня дав свідчення в Києві у справі про вбивство Шеремета.

30 квітня 2021 року Шевченківський райсуд Києва змінив запобіжний захід для обвинувачуваного у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт. За матеріалами Укрінформ.