Воєнний стан, введений в десяти областях України, може бути скасований раніше

2018-12-22 06:45

Воєнний стан, введений в десяти областях України, може бути скасований раніше запланованого терміну. Таким чином президент Петро Порошенко зробить Україні "різдвяний подарунок".

Таку думку в ефірі ObozTV висловив громадський і політичний діяч України, лідер Громадського руху "Рідна країна" Микола Томенко. За його словами, це буде зроблено для того, щоб по всій країні змогли нормально відсвяткувати католицьке Різдво.

"У нас він офіційно закінчується о десятій ранку 26 грудня. А президент закінчить його раніше, тому що все одно є в цьому якийсь елемент форс- мажору. Наприклад, зустрічати Різдво з воєнним станом у десяти областях... ну, молоді люди вийдуть святкувати, а їм скажуть: а ви ходили до військкомату?" - припустив Томенко.

Він додав, що це не воєнний, а скоріше воєнно-політичний стан. Його основна ідея полягала в тому, щоб мобілізувати і струснути суспільство.

"Постраждали від нього у нас тільки військовослужбовці - бо офіцери не можуть із казарм піти додому. Постраждали рятувальники - МНС працює в посиленому режимі. Постраждали батьки молодих людей, яких перевіряють, відзначилися ті у військкоматі чи ні", - перерахував політик.