Смешко: Треба було одразу назвати війну – війною

2019-07-16 22:09

Верховний головнокомандувач мав ставити завдання парламенту вносити поправки, потрібні армії для ведення бойових дій. У нас же все зробили з точністю до навпаки.

Про це заявив лідер партії «Сила і Честь» Ігор Смешко під час прес-конференції на тему: «План реформ Смешка в секторі національної безпеки та оборони».

«Треба було одразу назвати війну – війною. Як для військової людини може бути якась альтернатива під час війни? А Верховний головнокомандувач керує всіма військовими. До прикладу, якщо потрібна операція з видалення апендициту, як ви протокол порушите? У військовій справі те ж саме: кров’ю написаний цей протокол», — сказав Ігор Смешко.

За його словами, після оголошення часткової мобілізації все мало відбуватися за Законом «Про оборону». «Там написано: особливий стан, створюється ставка верховного командування. Президент своїм указом в цю ставку може включити прем’єра, голову Верховної Ради, голову Верховного Суду. Далі, якісь нормативи не працюють під час війни? Та вони 24 години на добу повинні сидіти в ставці! І головнокомандувач має ставити завдання парламенту вносити поправки, потрібні армії для ведення бойових дій», — зазначив лідер партії «Сила і Честь».

«У нас же все з точністю до навпаки зробили. Почали руйнувати законодавство, яке існувало до того, і не виконувати Конституцію: війну не назвали війною, послали молодих хлопців вмирати, не захистивши їх законом навіть. Тисячі ж добровольців сидять зараз в тюрмах!», — наголосив Ігор Смешко.