Іран пообіцяв "якомога швидше" завершити розслідування катастрофи літака МАУ - Єнін

2020-10-20 17:38

Заступник міністра закордонних справ Євген Єнін заявив, що Іран має намір якомога швидше завершити технічне розслідування збиття літака рейсу PS752 "Міжнародних авіаліній України" і встановити істину та справедливість.

Про результати переговорів в Ірані заступник міністра повідомив у відеозверненні у Facebook.

"Ми завершили переговори з іранською стороною щодо обставин катастрофи українського "Боїнга" на початку року. Це були два надзвичайно тяжких і виснажливих дні. Водночас ми їх провели у достатньо конструктивній атмосфері. Ми отримали від іранської сторони низку відповідей на ті питання, які ставилися перед ними раніше, і це наближає нас до істини", - наголосив Єнін.

"Ми вітаємо наміри іранської сторони якомога швидше завершити технічне розслідування відповідно до міжнародних стандартів (мета технічного розслідування - встановити, що саме стало причиною падіння літака - УНІАН). Крім того, ми очікуємо на розвиток кримінального переслідування і притягнення винних до відповідальності", - сказав Єнін.

"Ми отримали запевнення від Ірану щодо наявності політичної волі якомога швидше відновити істину та справедливість у цьому питанні. І це саме те, чого очікує не лише Україна, а й інші постраждалі внаслідок цієї катастрофи держави, а  головне - їхні родичі", - сказав Єнін. За матеріалами УНІАН.