Шмигаль відреагував на звинувачення в таємній вакцинації чиновників

2021-01-06 16:09

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив МВС і Міністерству охорони здоров'я перевірити повідомлення про таємну вакцинацію українських політиків від коронавірусу в Україні.

"Доручив МОЗ і МВС перевірити інформацію, яка опублікована в ЗМІ, про можливу підпільну вакцинацію препаратами невідомого походження", - написав він в своєму Telegram.

Шмигаль також заявив, що буде вакцинуватися за свій рахунок в другу або третю чергу, коли офіційно зареєстрована вакцина надійде в клініки.

Він нагадав, що Україна веде переговори про постачання вакцин з різними виробниками.

"Поки жодна з вакцин не є сертифікованою в Україні. І впевнений, жодна свідома людина не буде вакцинуватися препаратами невідомого походження", - додав прем'єр.

Український бізнесмен Михайло Бродський у своїй колонці на сайті Обозреватель заявив про таємну вакцинацію українських політиків. За його словами, 29 або 30 грудня чартерним бортом в Україну була таємно завезена партія вакцини Pfizer. Нібито щеплення зробили Шмигаль і нардеп Михайло Радуцький і заплатили за це по 2,5 тис євро.

В іншій своїй колонці Бродський заявив, що Шмигаль і Радуцький повинні зробити аналіз на антитіла до коронавірусу, щоб підтвердити відсутність таємної вакцинації.

"Я не можу стверджувати, що той же Шмигаль дійсно вакцинувався. Тому вважаю цивілізованим, щоб прем'єр разом з паном Радуцьким здали тести на антитіла", - написав бізнесмен.

Радуцький назвав заяву Бродського "маячнею".

"Не бачу сенсу навіть коментувати цю маячню. Я так розумію, деякі власники ЗМІ вперше за багато років святкують Новий рік в Україні, нудьгують і розважаються, придумуючи фейки", - сказав він в коментарі Сегодня.

Радуцький додав, що коли в Україні офіційно з'явиться вакцина, він зробить щеплення публічно.Як буде проходити вакцинація від коронавірусу в Україні?