Зеленський: Без переговорів із РФ війну не закінчити

2021-12-01 12:39

Зеленський виступив із посланням у Раді

Україна не зупинить війну без прямих переговорів із Росією, каже президент. Це ж визнають західні партнери.

Україна не зможе припинити війну на Донбасі без прямих переговорів із Росією, заявив президент Володимир Зеленський у ході виступу у Верховній Раді у середу, 1 грудня.

"Вісім років поспіль ми боїмося зізнатися самим собі: ми не зупинимо війну без прямих переговорів із Російською Федерацією... Давайте поставимо у цьому питанні крапку", - сказав Зеленський.

Він наголосив, що всі зовнішні партнери теж визнають, що Україна не може зупинити війну без прямих переговорів із РФ.

"Усі зовнішні визнали, а деякі внутрішні це не визнають. І ми повинні говорити, що у нас сильна потужна армія і не боятися говорити один одному правду, якщо ми хочемо повернути Донбас, давайте! А якщо ми хочемо просто ходити і про це говорити, то давайте нічого не робити. І давайте в цьому питанні поставимо крапку, просто і чесно і зрозуміємо, нарешті, нашу державу - як можемо, давайте боротися за це, за наші території всіма можливостями. Усі разом, усі політики", - заявив президент.

Цими днями президент РФ Володимир Путін прокоментував заяву про можливе вторгнення Росії в Україну. За його словами, про це говорять із початку року, але нічого так і не сталося.З

За матеріалами Корреспонтент.