Нацрада перевірить телеканал "НАШ" через ролик до Дня Незалежності

2020-09-03 17:47

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку ТОВ "НАШ 365" (супутниковий телеканал "НАШ"), м. Київ, через показаний до Дня Незалежності ролик, який викликав обурення у суспільстві.

Про це повідомляє пресслужба регулятора, передає Укрінформ.

"24 серпня на телеканалі "НАШ" 14 разів було показано відеоролик "НАША (НЕ)ЗАЛЕЖНІСТЬ? НАШ ПОКАЖЕ" хронометражем 53 секунди, який був вироблений у художньо-образному стилі, без тексту, в супроводі звуку метронома. Цей відеоролик створює образ негативних наслідків від вибору українського народу під час проведення 1 грудня 1991 Всеукраїнського референдуму, на якому 90,32 % громадян, які брали участь у голосуванні (а це 84,18% населення України), підтримали незалежність України", - ідеться в повідомленні.

Як зазначили у Нацраді, поширення в ефірі телеканалу такого відеоматеріалу саме в День Незалежності має ознаки дискримінації стосовно тих громадян України, через вибір яких на Всеукраїнському референдумі у грудні 1991 року наша держава здобула незалежність, а також розпалення ворожнечі між різними групами населення. За матеріалами Укрінформ.