Зеленський запросив представників Facebook на "Дія. Саміт"

2021-09-27 22:57

Президент України Володимир Зеленський провів відеоконференцію з головною операційною директоркою компанії Facebook Шеріл Сендберг та віцепрезидентом Ніком Клеггом.

Про це повідомляє Офіс Президента, передає Укрінформ.

Глава держави ознайомив Шеріл Сендберг і Ніка Клегга з ключовими здобутками України у впровадженні цифровізації та нещодавніми кроками української влади у напрямку вдосконалення податкового та правового режимів для IT- компаній.

"Цифровізація - це пріоритет нашої держави. Це одна з крутих реформ, яка активно втілюється. Ми оцифровуємо сто відсотків державних послуг", - наголосив Володимир Зеленський.

Президент зазначив, що Україна стала першою країною у світі, яка прирівняла цифрові паспорти до звичайних. Крім того, завдяки єдиному порталу державних послуг "Дія" громадяни можуть скористатися сервісами електронного підпису та відкриття бізнесу.

"Це не тільки наше бажання - всі послуги щодо бізнесу, щодо держави зробити доступними й комфортними для людей у цифровому форматі. У нас є реальний результат", - наголосив він.

За словами глави держави, заплановано розширити перелік електронних послуг в Україні: "У нас є декілька амбітних цілей: це електронна митниця, це парламентські та президентські вибори, це цифровий перепис громадян України".

Володимир Зеленський наголосив, що ІТ-галузь у нашій країні активно розвивається і сьогодні становить 4% ВВП країни. "Ми хочемо зростання до 10% і бачимо в цьому реальність у найближчі два-три роки", - розповів глава держави.

Як зазначається, він додав, що Україна активно бореться з російською дезінформацією. Зокрема, поінформував про досвід роботи Центру протидії дезінформації, який співпрацює з міжнародними партнерами нашої держави й допомагав протидіяти російському втручанню під час виборів у Молдові. Крім того, в Україні працює Центр кібербезпеки, який протидіє кібератакам, передусім з боку Росії.

Володимир Зеленський запросив представників Facebook відвідати "Дія. Саміт", який відбудеться у Києві 29 листопада.

"Це було б серйозною підтримкою діджитал-напряму в Україні. Ми впевнені, що будемо першими у Європі щодо реалізації всіх цифрових послуг. Ваш приїзд був би дуже добрим сигналом", - наголосив Глава держави.

Окрім того, Президент запропонував розглянути можливість відкриття офісу компанії Facebook в Україні.

"Ми прагнемо надавати найкращі послуги та підтримку нашим українським користувачам. Це відображається у різних діях компанії, включно з нещодавнім запуском Facebook AMBER Alert в Україні, і ми сподіваємось у майбутньому зміцнити нашу співпрацю", - зазначила зі свого боку Шеріл Сендберг.

Віцепрезидент Facebook Нік Клегг повідомив, що завдяки оперативній роботі компанії було зірвано 150 операцій, що стосувалися поширення дезінформації щодо пандемії COVID-19, та припинено діяльність 18 мереж, які впливали на суспільну думку.

Своєю чергою віцепрем'єр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів, що передвиборча президентська кампанія Володимира Зеленського була найбільш технологічною у світі, і ключовими каналами комунікації під час цієї кампанії були сервіси Facebook та Instagram.

"Facebook та Instagram для великої кількості малих і середніх компаній є ключовим джерелом трафіку", - сказав Михайло Федоров.

Як зазначається, учасники відеоконференції також обговорили питання відкриття R&D-центру Facebook в Україні.