Український плавець Михайло Романчук встановив рекорд на Олімпіаді-2020 і вийшов у фінал

2021-07-27 17:33

Український плавець Михайло Романчук встановив олімпійський і національний рекорди, і разом з українським плавцем Сергієм Фроловим виходить у фінал Олімпійських ігор в Токіо. Про це повідомляє Українська федерація плавання в Facebook, передають Українські Новини.

Михайло Романчук найшвидше подолав дистанцію, виграв кваліфікацію на 800 метрів вільним стилем і пробився у фінал Олімпіади-2020. На заплив уже фіналісту знадобилося 7.41.28, тоді як Сергію Фролову - 7: 47.67.

Романчук встановив олімпійський рекорд, оскільки плавання вільним стилем вперше представлено на Олімпіаді. Також спортсмен встановив рекорд України. Він побив свій же рекорд, встановлений на Чемпіонаті Європи в Будапешті, який проходив в травні 2021 року.

Романчуку також вдалося побити рекорд України, який належав йому ж - 7: 42.49. Фролов також кваліфікувався, показав результат 7.47,67 і вийшов у фінал з сьомого місця.

Фінальні змагання з плавання вільним стилем пройдуть в четвер, 29 липня.

Як повідомляли Українські Новини, українська тенісистка Еліна Світоліна пройшла в 1/4 фіналу турніру на Олімпійських іграх в Токіо.

Також українці Дарині Білодід вдалося побороти суперницю і вийти в 1/4 фіналу Олімпійських ігор.

Не пощастило Українська тріатлоністка Юлії Єлістратовій, її усунули від участі в Олімпійських іграх в Токіо через порушення антидопінгових правил.

При цьому українці завоювали за перші дні Олімпіади дві бронзові медалі.