Уряд Нідерландів ввів нові вимоги до тестів на коронавірус для авіапасажирів з України

2021-03-07 23:07

Уряд Нідерландів ввів нові вимоги по тестуванню на коронавірус для авіапасажирів з України, Білорусі, Росії та інших країн, віднесених до зони з високим ризиком зараження COVID-19, повідомляє Avianews.com.

Тепер мандрівники можуть здавати тільки один ПЛР-тест, якщо з моменту взяття зразка до моменту посадки в літак пройшло не більше 12 годин, пише Репортер з посиланням на DT.ua.

Також для пасажирів залишили минулий спосіб здачі тестів, що передбачає проходження відразу двох тестів.

Один аналіз необхідно здати методом ПЛР. При цьому з моменту тестування до моменту перетину кордону Нідерландів має пройти не більше 72 годин.

Другий тест передбачає експрес-перевірку на коронавірус. Його необхідно пройти не більше ніж за 4 години до посадки в літак.

Всі тести на коронавірус повинні мати негативний результат. Тільки в такому випадку людини пустять в літак. Вимоги по тестуванню діють для всіх пасажирів 13 років і старше, які слідують як в Нідерланди, так і з пересадкою в аеропорту Амстердама в треті країни.

12 січня нові правила перетину кордону ввела Великобританія. Зокрема, українці, які прибувають в країну, будуть відправлятися на десятиденну самоізоляцію. Порушників чекає штраф від 500 фунтів.