На Донеччині героїчно загинув 24-річний льотчик Данило Мурашко

2023-01-30 18:20

Данило Мурашко від початку повномасштабного вторгнення здійснив 141 бойовий виліт

Під час виконання бойового завдання літак Мурашка 27 січня був підбитий ворожим винищувачем

У Краматорському районі Донецької області під час виконання бойового завдання 27 січня загинув 24-річний командир авіаційної ланки авіаційної ескадрильї Данило Мурашко. Про це повідомили у 299-й бригаді тактичної авіації ім. генерал-лейтенанта Василя Нікіфорова у Facebook.

Зазначається, що командир авіаційної ланки авіаційної ескадрильї Данило Геннадійович Мурашко (10.08.1998 р.н.) від першого дня повномасштабної збройної агресії РФ здійснив 141 бойовий виліт. У складних умовах протидії протиповітряних засобів та винищувачів противника знищив близько 70 одиниць броньованої техніки, понад 80 автотранспортних засобів, приблизно 30 автоцистерн паливно-мастильних матеріалів, близько 600 особин живої сили противника, зазначають побратими льотчика.

"Завдяки умілим діям, неодноразово здійснював вивід авіаційної техніки з під авіаційних та ракетних ударів противника. За видатні досягнення у боротьбі з ворогом Мурашко нагороджений орденами Богдана Хмельницького всіх трьох ступенів", - йдеться в повідомленні.

Під час виконання бойового завдання у складі пари 27 січня був підбитий ворожим винищувачем.

"Побачивши поблизу населений пункт Шабельківка, пілот не зважаючи на малу висоту польоту, до останньої секунди намагався відвести літак від житлових будівель. У зв'язку з цим втратив висоту, не зміг безпечно катапультуватися та загинув смертю Героя", - додали в бригаді.

Із загиблим попрощалися 30 січня. За матеріалами Главком.