Україна та Туреччина домовилися про спільне виробництво БПЛА Bayraktar

2022-02-03 19:30

Україна та Туреччина підписали угоду про розширення спільного виробництва безпілотних літальних апаратів Bayraktar.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський на спільному із президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом брифінгу у четвер у Києві.

"Особливу увагу ми сьогодні приділили співпраці в авіаційній та оборонній промисловості. Це один із локомотивів нашого стратегічного партнерства. Наша мета - реалізація конкретних проектів створення спільних підприємств, обмін досвідом, технологіями. Сьогодні підписано угоду, яка розширить виробництво безпілотних літальних апаратів", - сказав Зеленський

Нагадаємо, що на українсько-турецькому заводі, що будується у Василькові на Київщині, будуть виробляти реактивні безпілотники типу ANKA - наступне покоління БПЛА після Bayraktar.

ANKA - це наступне покоління БПЛА після Bayraktar - не поршневі, а реактивні БПЛА.

Також 29 вересня 2021 року було підписано меморандум про співпрацю між міністерством оборони України та компанією Bayraktar Savunma. Відповідно до меморандуму буде збудовано навчально-випробувальний центр БПЛА, а також для навчання персоналу, пов'язаного з експлуатацією Bayraktar. Як планується, згодом в Україні буде побудовано і працюватиме низка таких центрів.