Переговори щодо "зернової угоди" за участю всіх сторін перенесли на п’ятницю

2023-05-03 11:54

Перемовини за участі України, Росії та Туреччини щодо подальшої долі Чорноморської зернової ініціативи, відомої як "зернова угода", відбудуться на два дні пізніше –  у п’ятницю.

Як повідомляє Anadolu, пише "Європейська правда", про це заявила турецька сторона. 

Міністр оборони Туреччини Хулусі Акар у середу 3 травня заявив, що зустріч на рівні заступників міністрів оборони, за згодою обох сторін на пропозицію Туреччини, відбудеться у Стамбулі у п’ятницю 5 травня. 

"На зустрічі буде обговорюватися низка питань, передусім зернова ініціатива... Наше побажання – щоб ініціативу продовжили без жодних проблем", – сказав Хулусі Акар. 

У понеділок Reuters з посиланням на українське джерело повідомляло, що зустріч планують на середу. 

Нагадаємо, в останній момент перед завершенням чергового терміну дії "зернової угоди" 18 березня її все ж продовжили. Проте Москва невдовзі заявила, що погодила продовження лише на 60 днів  – половину стандартного терміну 120 днів, та пригрозила розірванням домовленості, якщо не будуть виконані її вимоги.

Нещодавно МЗС Росії Сергій Лавров вчергове заявив, що ситуація довкола Чорноморської зернової ініціативи зайшла у глухий кут, та звинуватив у цьому Захід.