Мінських угод більше не існує - Путін

2022-02-22 20:28

Президент Росії Владімір Путін заявив про те, що підписані ним же мінські угоди "більше не існують".

"Мінські домовленості були вбиті ще задовго до вчорашнього визнання республік Донбасу. І не нами, не представниками цих республік, а чинною київською владою. І визнання цих республік продиктоване тим, що публічно керівництво України почало заявляти, що не має наміру виконувати ці угоди. У цьому сенсі так, звичайно, мінські угоди їх не існує. Чого ж їх виконувати, якщо ми визнали незалежність цих утворень", - сказав Путін під час виступу, трансляцію якого проводили російські канали.

22 лютого слідом за держдумою Рада Федерації РФ ратифікувала "договір" Росії з "ДНР" та "ЛНР" - територіями Донецької та Луганської областей, які окупували контрольовані Кремлем однойменні збройні угруповання. Перед цим напередодні президент РФ Владімір Путін після 45 хвилин ревізіоністського звернення визнав "суверенітет" угруповань "ДНР" та "ЛНР". Тепер "документ" відправлять на підпис Путіну. Проте з огляду на політичний режим у Росії - цей підпис - проста формальність та розмазування відповідальності за прийняте Путіним рішення.

Визнання Росією так званих "ЛНР" та "ДНР" означає свідомий вихід із Мінських домовленостей і завдасть серйозного удару політико-дипломатичному врегулюванню: таку думку висловили відразу кілька політичних діячів, зокрема канцлер Німеччини Олаф Шольц та держсекретар США Ентоні Блінкен.

Цей раунд протистояння із Заходом Путін програв. Він хотів великої гри, розділу сфер впливу, уявляючи себе Сталіним у Ялті. А в результаті - просто вкрав пасочки у того, хто менший на зріст. Оруеллівський майже годинний спіч, який виглядав теоретичним обґрунтуванням для окупації всієї гидливо- ненависної Путіну України, поки що став прелюдією до пережовування раніше вже відкушеної частини нашої країни.

Та це був лише один із раундів. І ми маємо бути готові до всього... За матеріалами ZN.ua