Трюдо прямо відмовив Зеленському в закритті неба України

2022-03-11 21:35

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо під час розмови із Володимиром Зеленським відмовив йому в запровадженні силами НАТО безполітної зони над Україною.

Як повідомляє Укрінформу, про це сам Трюдо розповів в інтерв'ю CTV News.

"Це розриває серце, коли ти маєш сказати, що ми можемо зробити дуже багато для підтримки, однак ризик ескалації, ризик залучення НАТО у безпосередній конфлікт, якщо ми надішлемо літаки НАТО до України збивати російські літаки... Ми робимо дуже багато, все, що можемо, але саме це ми виконати не можемо", - сказав Трюдо.

Також прем'єр-міністр Канади висловив сподівання, що путін не застосує ядерну зброю, однак не зміг повністю виключити цього варіанту. "Багато з нас вважали, що він і в Україну вдиратися не буде", - зазначив Трюдо.

Як повідомляв Укрінформ, міністри закордонних справ НАТО під час надзвичайної зустрічі 4 березня не дійшли згоди навколо питання щодо запровадження безпольотної зони над Україною.

Водночас російська авіація продовжує цілеспрямовані атаки на цивільні об'єкти в Україні, включаючи інфраструктуру та житлові масиви. Внаслідок атак, здійснених військами російської федерації під час війни проти України, загинули 78 дітей.