Редакція створеного при центрі "Бабин Яр" медіа звільняється всім складом: у чому причина

2021-10-27 21:05

Головний редактор Yar Media, створеного нещодавно при меморіальному центрі Голокосту "Бабин Яр", колишній головний редактор видання BirdInFlight Євген Сафонов повідомив, що редакція Yar Media всім складом звільняється через розбіжності з видавцем. Про це він написав у Facebook.

Про запуск нового медіа меморіальний центр "Бабин Яр" оголосив 22 жовтня. Розробкою концепції Yar Media займався український блогер Анатолій Ульянов, який отримав притулок у США після нападу на нього членів партії "Братство" у 2009 році.

В анонсі запуску медіа сказано, що мета проєкту - "перетворити пам'ять про трагедію Бабиного Яру на джерело людяності, створити місце діалогу різних і разом зробити суспільство більш привітним для всіх".

"Нас цікавить людина в її різноманітті, хоч би якими були її погляди, вподобання, особливості чи походження", - йдеться в анонсі.

У маніфесті Yar Media сказано: "Історія Бабиного Яру продовжується до сьогодні - всередині нас, навколо нас і по всьому світу: у кожній країні та в будь-якій ситуації, де людина перестає бачити людину в ближньому і прагне її виключити, знищити, стерти. Щоб не було. Бабин Яр - це погромлений табір і зацькований квір, зґвалтована жінка і задушений поліцією афроамериканець, клітки з іммігрантами, які тікають від воєн, і океани бездомних, які просять милостиню у тих, хто дивиться на них з гидливою зневагою".

Також у маніфесті йдеться, що "Бабин Яр відбувається тоді, коли Батьківщина важливіша за Людину, коли Нація важливіша за Людину, коли Країна важливіша за Людину".

У соцмережах спалахнула дискусія про доречність такої концепції медіа при меморіальному центрі Голокосту.

Сафонов, пояснюючи причину звільнення колективу Yar Media, написав: "У Музеї Бабиного Яру працюють професійні, чесні, сміливі люди. Вони створюють видатні проєкти. Одним із таких проєктів міг стати YAR. Але на тому, що можна робити від його імені, а що робити не можна, ми з видавцем не зійшлися. Редакція всім складом йде у вільне плавання".

За матеріалами ЛІГАБізнесІнформ.