прессекретар Путіна кажє, що інформація про мобілізацію 1 мільйона осіб – "брехня"

2022-09-22 17:21

Російська влада стверджує, що інформація про мобілізацію 1 мільйона осіб не відповідає дійсності. Нібито в секретному пункті указу президента РФ про це не було сказано.

Інформацію спростував прессекретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков у коментарі російським ЗМІ.

Він заявив, що відомості журналістів — "це брехня". Однак Пєсков ніяк не підкріпив свої слова і не поділився подробицями.

Секретний пункт в указі про часткову мобілізацію у РФ: що відомо

  • У версії документа, яку опублікували на сайті Кремля, 7 пункт пропущено. А у варіанті, розміщеному на сайті до офіційної публікації нормативних актів, навпроти нього присутня відмітка "для службового користування".
  • Вчора, 21 вересня, Пєсков заявив, що в секретному пункті сказано про необхідність призвати в армію 300 тисяч осіб.
  • Сьогодні портал "Нова газета. Європа" з посиланням на джерело в Кремлі повідомив про таємну частину указу. Згідно з даними журналістів, в 7 пункті було написано про призов 1 мільйона осіб. Саме ці відомості спростував Пєсков.

Часткова мобілізація в Росії: основні подробиці

  • Вранці 21 вересня президент РФ Володимир Путін оголосив часткову мобілізацію в Росії. У своєму виступі глава держави-агресора окремо пригрозив союзникам України ядерною зброєю: "Всі, хто намагається шантажувати нас таким чином, повинні знати, що роза вітрів може розвернутися і в їхній бік".
  • Міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що планується призвати 300 тисяч осіб. У МВС України прокоментували цю інформацію. За словами радника міністра внутрішніх справ Вадима Денисенка, відразу таку кількість мобілізувати не вийде. Перша хвиля включатиме 40-50 тисяч.
  • Наказ Путіна про часткову мобілізацію прокоментували в США, Нідерландах, Великобританії і Латвії. Союзники України сходяться на думці, що цей крок свідчить про розпач Росії і ще раз демонструє загрозу, яку вона представляє для Європи. За матеріалами УНІАН.