Зеленський потрапив у шортліст "Людини року" за версією журналу Time

2022-12-05 18:33

Американський впливовий журнал Time оголосив десяток кандидатів, які увійшли до шортлісту "Людини року" за підсумками 2022 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Today.

Ім'я переможця стане відомо у середу, 7 грудня.

"Протягом року Президент України Володимир Зеленський став обличчям демократії в міжнародному масштабі після початку вторгнення росії. У світі, затьмареному інформацією та надлишком мовлення, щоденні відеозвіти Зеленського про війну в його країні закликають світ не забувати про конфлікт, який продовжує розгортатися в Україні. Зусилля Зеленського вивели його на передову бойових дій - він не просто фігура. У травні Президент відвідав битву, де українські та російські війська боролися за контроль над Донбасом, ключовим місцем, що у східному регіоні України. Через декілька місяців, у листопаді, він вийшов на вулиці з людьми в українському Херсоні, щоб відсвяткувати їхнє звільнення, коли російські війська відступили з цього міста", - йдеться у дописі.

Зазначається, що до шортлісту також потрапили лідер КНР Сі Цзіньпін, глава SpaceX, Tesla й Twitter Ілон Маск, Верховний суд США, учасники протестів в Ірані, декілька американських політиків, захисників контролю за зброєю у США та колишня дружина Джеффа Безоса МакКензі Скотт.