Українська асоціація футболу оголосила, що Петраков більше не є головним тренером збірної України

2023-01-12 18:20

Олександр Петраков більше не є головним тренером національної збірної України з футболу, інформує 12 січня Українська асоціація футболу (УАФ).

"Українська асоціація футболу припиняє співпрацю з головним тренером національної команди України Олександром Петраковим. УАФ щиро вдячна Олександру Петракову та його тренерському штабу за високий професіоналізм і незабутні перемоги на посаді головного тренера національної команди", - ідеться в повідомленні.

В УАФ побажали Петракову "успіхів у подальшій кар'єрі, нових перемог і яскравих звершень".

Також асоціація опублікувала коментар тепер уже колишнього головного тренера команди.

"Для мене цей період життя назавжди залишиться теплим спогадом у серці. Хочу подякувати гравцям національної команди і тренерсько-адміністративному штабу за те, що упродовж півтора року ми були єдиним цілим, згуртованим і натхненним ідеєю захисту інтересів України на футбольному полі й поза ним. Ми прагнули досягти найбільшого й подарувати Україні радість перемог у найважчий період новітньої історії держави", - сказав Петраков.

За його словами, він залишиться "найпалкішим уболівальником збірної України".

Під керівництвом Петракова збірна України провела 15 матчів, сім із яких звела внічию. Українці також шість разів перемагали і двічі програли. Різниця забитих і пропущених м'ячів - 23/13.

***

Виконком УАФ призначив Петракова в.о. головного тренера збірної України з футболу 17 серпня 2021 року. Він замінив Андрія Шевченка.

За три місяці, коли збірна України вийшла у плей-оф кваліфікації відбору на ЧС-2022, виконком УАФ затвердив Петракова повноцінним головним тренером.

Збірна України під керівництвом Петракова не змогла вийти у фінальну частину чемпіонату світу, а також не змогла піднятися в елітний дивізіон Ліги націй УЄФА - Лігу А.

Контракт Петракова з УАФ закінчився 30 грудня 2022 року, документ могли продовжити до 2024 року. За матеріалами Гордон.