Світовий банк виділить Україні 100 млн доларів на вакцину від COVID-19

2020-11-26 16:21

Світовий банк виділить Міністерству охорони здоров'я майже 100 мільйонів доларів для боротьби з коронавірусом. Кошти підуть на закупівлю вакцин і медобладнання.

Про це на брифінгу заявила заступник міністра охорони здоров'я Світлана Шаталова.

За її словами, зараз йде процес фіналізації всіх домовленостей в рамках даного проекту.

"МОЗ спільно зі Світовим банком запускає проєкт вартістю близько 100 мільйонів доларів. Ми відпрацьовуємо всі документи. В першу чергу ці кошти будуть спрямовані на закупівлю вакцин від COVID-19, а також діагностичного та лабораторного обладнання для медустанов", - заявила Шаталова.

Також в рамках проєкту з СБ був реалізований проєкт контакт-центру МОЗ за коронавірусу, а також завершується реалізація проєкту "Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей" вартістю майже 215 млн доларів.

Раніше  міністр охорони здоров'я Максим Степанов попросив Світовий банк виділити Україні більше коштів для закупівлі вакцини від COVID-19.

Директор Інституту біохімії імені А. В. Палладіна, доктор біологічних наук Сергій Комісаренко в коментарі РБК-Україна заявив, що вакцинація проти COVID-19 в Україні може початися в середині 2021 року. За матеріалами РБК-Україна.