Чорновол про звинувачення її у вбивстві: слідство завершено, справу вже передали у суд

2020-12-15 17:37

Державне бюро розслідувань вже завершило слідство проти народної депутатки VIII скликання Тетяни Чорновол щодо звинувачення її в умисному вбивстві. Справу передали у суд.

Про це Чорновол заявила у коментарі журналістам, передає "Прямий".

"Проти мене висунуто обвинувачення. Зараз справа передається в суд. Тобто слідство вже завершено", - сказала екснардеп.

Чорновол також прокоментувала обвинувальний акт, який вручило їй ДБР.

"В цьому акті фактично нічого не змінилося у порівнянні з підозрою. Тобто за пів року слідства нічого не змінилось", - наголосила активістка.

Чорновол зачитала обвинувальний деякі тези обвинувального акту: "Під час вчинення масових заворушень з метою незаконного захоплення будівлі офісу "Партії регіонів" Чорновол Тетяна Миколаївна домовилась з невстановленими на цей момент особами й вчинила підпал вказаної будівлі, де знаходилось близько 50 осіб, для подальшого безперешкодного проникнення в означене приміщення".

Екснардеп також зауважила, що її звинувачують у тому, що її дії "були спрямовані на умисне протиправне заподіяння смерті іншим людям, у тому числі Захарова, з метою незаконного насильницького захоплення будівлі".

"Фактично мене звинувачують у масовому вбивстві", - резюмувала Чорновол.

Нагадаємо, Тетяна Чорноволо повідомила, що 15 грудня ДБР вручить їй вручать акт обвинувачення за активну участь в Революції Гідності.

Раніше ДБР викликало екснардепку Тетяну Чорновол на допит.

Нагадаємо, суд змінив запобіжний захід екснардепу Тетяні Чорновол з нічного домашнього арешту на особисте зобов'язання. За матеріалами Прямий Канал.